opc_loader

Wensenlijst

  

Glas op maat & Deurbeslag maatvoering & onderhoud;

  

Glas op maat;

  

Stalramen met op maat gemaakt glas, specifiek voor dit raam, laten wij snijden door onze glas leverancier en kunnen niet geretourneerd worden, wij kunnen namelijk niet met stukjes glas terug gaan naar ons glasbedrijf, dat gaat echt niet!!

  

Deurbeslag maatvoering & onderhoud;

  

Voordat u een aankoop doet dat belangrijk is met betrekking tot afmetingen, is het zeer van belang dat u eerst alles goed opmeet om zo retourneringen te voorkomen die te maken hebben met de afmetingen, u bent ten slotte zelf verantwoordelijk voor de kosten voor het terugsturen van het pakket, wat alleen maar zonde is. 

  

Hieronder een basis uitleg over deurbeslag;

  

Welk type insteekslot heb ik?

  

Om te kunnen bepalen welk schild voor jouw situatie van toepassing is, moet je allereerst kijken naar het type slot dat erin zit. Tegenwoordig is dit in veel gevallen een profielcilinder (PC), maar het is ook mogelijk dat je jouw deur vergrendelt met een bontebaard sleutel (BB). De derde optie is het toiletslot dat je bedient met een draaiknop (WC).

  

  

  

Wat is de hart-op-hart maat van mijn insteekslot?

  

Om uit te komen bij de juiste maatvoering, bereken je de hart-op-hart maat van jouw insteekslot – ook wel de slotsparing genoemd. Dit is de afstand tussen het midden van het krukgat (dat deel waar de kruk in valt) en het midden van het sleutelgat. In onderstaande afbeelding zie je voor elk type de precieze locatie van het midden van het sleutelgat. Meest gangbaar zijn 55, 72, 92 mm

  

  

Krukstiften;

  

Krukstift, voor het bevestigen van de deurklinken, zijn meestal 8x8mm of 10x10mm, 8x8mm kan met een verloop huls verdikt worden naar 10x10 mm en de lengte wordt bepaalt door de dikte van de deur, 130 mm lengte is normaal voor een deur van 75mm dik.

  

Verschillende types krukstiften;

  

              

  

    Dubbelzijde deurkrukken                                        Verloop huls